Sensitive Balance
 

Verzorging voor de tere huid

Sensitive Balance

Tere huid

De huid kan op elke leeftijd gevoelig zijn. Doctor Eckstein maakt onderscheid tussen twee basisvoorwaarden met het zorgdoel Sensitive Balance: als het de neiging heeft tot schilfers of roodheid door droogte, noemen we de huid "teer". Maar als de huid gevoelig is vanwege een snelle reactie op ingrediënten en neigt naar allergieën of telangiectasieën, spreekt Doctor Eckstein van een gevoelige huid. Bepaal zelf welke zorgoplossing voor jou geschikt is.

 

Klik op jouw huidconditie, en kom meer te weten over de producten die Doctor Eckstein aanbeveelt als verzorgingsoplossing.

Kenmerken: vaak dun, gevoelig voor irritaties, gevoelig voor telangiectasiën, gevoelig voor allergieën

Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen, zo is dat ook met de huid. Bij een gevoelige huid, ongeacht of deze wordt veroorzaakt door aanleg, omgevingsinvloeden, ongeschikte verzorging of levensomstandigheden, is het belangrijk om de huid te kalmeren en terug te brengen in zijn natuurlijke balans. Om dit te bereiken, houdt Doctor Eckstein rekening met de lage toleranties van een gevoelige, tere huid en gebruiken zij vooral kalmerende ingrediënten.

De skincare flow voor een tere huid

Deze Skincare Flow van Doctor Eckstein geeft een overzicht van alle producten die zijn afgestemd op de behoeften van het huiddoel Sensitive Balance en een ideaal verzorgingsritueel bieden voor een gevoelige huid. Gebruik de producten altijd in de aangegeven volgorde - dit is de enige manier om het zorgdoel optimaal te bereiken. Dit is hoe het werkt:

1. Reinigen
Breng de reiniging aan met de vingertoppen op een droge huid. Masseer vervolgens zachtjes in een cirkelvormige beweging. Verwijderen met warm water, dep droog.

2. Toniseren
Bevochtig na het reinigen een wattenpad met de toner en verdeel het over het gezicht. Of breng het aan op de handpalmen en verdeel het over het gezicht.

3. Actieve concentraten
Breng een serum aan op je gezicht, hals en decolleté en laat het inwerken of inmasseren met zachte cirkelvormige bewegingen. Kan ook lokaal worden toegepast.


4. Oogverzorging
Breng het oogverzorgingsproduct voorzichtig aan met de vingertoppen rond het oog, laat het zachtjes inwerken of masseer het in.


5. Dag en nacht créme
Breng de crème 's morgens of 's avonds gelijkmatig aan op het gezicht en de hals. Vermijd het gebied rond de ogen.