Sensitive Balance
 

Het verzorgingsdoel voor een gevoelige huid

Sensitive Balance

Kalmeert de gevoelige huid

Het verzorgingsdoel Sensitive Balance is geschikt voor twee soorten huidcondities: een tere huid met roodheden en neigt naar droogte en een gevoelige huid die heftig reageert op producten en neigt naar allergieën. De verzorging van Doctor Eckstein BioKosmetik ® kan worden afgestemd op zowel huidaandoeningen als hun individuele behoeften, zodat de huid wordt gekalmeerd en haar schoonheid kan tonen.

 

Klik op jouw huidconditie, en kom meer te weten over de producten die Doctor Eckstein aanbeveelt als verzorgingsoplossing.

Hoe ontwikkelt een gevoelige huid?

Door Doctor Eckstein:


Wanneer de huid kloven en scheurtjes heeft, neemt de gevoeligheid voor externe invloeden toe. De scheurtjes kunnen zo klein zijn dat de huid van buiten intact lijkt. Op deze manier kunnen er huidirritaties ontstaan. Dit kan zelfs leiden tot allergieën die een leven lang meegaan. Een tweede type gevoelige huid wordt gekenmerkt door gemakkelijke prikkelbaarheid. De huid is gevoelig voor telangiectasieën, psoriasis, neurodermatitis, perioraal eczeem of andere huidaandoeningen, die mogelijk niet zichtbaar zijn maar latent sluimerend zijn.

Hoe kun je een gevoelige huid kalmeren?

Door Doctor Eckstein:


Als een huid gevoelig is geworden door droogte, is het meestal voldoende om de droogheid effectief tegen te gaan door lipiden te combineren met kalmerende verzorging. Als de huid gevoelig is voor droogheid om andere redenen, richt Doctor Eckstein het verzorgingsritueel op het versterken van de barrière, het kalmeren van de huid en het normaliseren. In elke stap van de verzorging zorgen kalmerende actieve ingrediënten uit de natuur, zoals azuleen, ervoor dat de huid zichzelf normaliseert en haar volledige schoonheid weer op een evenwichtige en ontspannen manier kan tonen.

Wat te doen bij allergieën?

Door Doctor Eckstein:


Vertel jouw Doctor Eckstein specialist de stoffen in jouw allergiepaspoort en beschrijf kort de huidaandoening. Zo ontvang jij een individuele huidverzorgingsadvies, rekening houdend met de allergie en de huidconditie.