Clear Balance

Verzorging voor een gecombineerde huid

Clear Balance

Gecombineerde huid

Wanneer de huidconditie wordt gekenmerkt door glans of onzuiverheden, is het doel om deze te normaliseren en de natuurlijke balans te herstellen. In het kader van de doelstelling Clear Balance maakt Doctor Eckstein onderscheid tussen drie basis huidaandoeningen, die worden gekenmerkt door glans of onzuiverheden en ook verschillen in gebieden waar deze verschijnselen optreden.

 

 

Kenmerken: zijkanten wanggebieden zijn meestal droog en gespannen. Voorhoofd, neus en kin hebben meestal een olieachtige glans, onzuiverheden en soms vergrote poriën.

Je huid is veelzijdig. Het is meestal droog op de zijkanten van de wangen. De T-zone is daarentegen vaak onzuiver of glanzend. Om de bestaande onbalans te corrigeren, is verzorging vereist die gericht is op zowel de behandeling van een vette en onzuivere huid als op een droge huid. Met de juiste verzorging kun je evenwicht bereiken. Het brengt de huid terug in zijn natuurlijke balans voor een egale teint.

De Skincare flow voor een gecombineerde huid

Deze Skincare Flow van Doctor Eckstein geeft je een overzicht van alle producten die zijn afgestemd op de behoeften van het Healthy Balance-zorgdoel en bieden een ideaal verzorgingsritueel voor de droge huid. Gebruik de producten altijd in de aangegeven volgorde - dit is de enige manier om het zorgdoel optimaal te bereiken. Dit is hoe het werkt:
 

Stap 1. Reinigen:
Aanbrengen op een droge huid met de vingertoppen. Masseer vervolgens zachtjes in een cirkelvormige beweging. Met warm water verwijderen, droogdeppen.

 

Stap 2. Toniseren:
Bevochtig na het reinigen een wattenpad met de toner en verdeel het over het gezicht. Of breng het aan op de handpalmen en verdeel het over het gezicht.

Stap 3. Verzorgende concentraten:
Aanbrengen op het gezicht, de hals en het decolleté en laten intrekken of inmasseren met zachte cirkelvormige bewegingen. Kan ook lokaal worden toegepast.

 

Stap 4. Oogverzorging:
Breng het oogverzorgingsproduct voorzichtig aan met de vingertoppen rond het oog, laat het absorberen of masseer het zachtjes in.

 

Stap 5. Dag/nachtcrème:
'S morgens of 's avonds gelijkmatig op gezicht en hals aanbrengen. Vermijd het gebied rond de ogen.